Emeline Michel

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Sauter à la navigation Sauter à la recherche
Mizisyen
Émeline Michel
Émeline Michel at the 2019 Haiti En Folie and Just For Laughs festivals in Montréal (3-4).jpg
Eta sivil
Dat nesans:1967
Lye nesans:Gonayiv
Peyi nesans:Ayiti
Nasyonalite : ayisyen


Gade kouman pou ou konplete biyografi sa : biyografi



Enstriman

vwa



Emeline Michel, ki fèt nan lane 1967 nan Gonayiv (Ayiti), se yon chantèz, otè-konpozitris-entèprèt ayisyèn, ki chante nan kreyòl ayisyen, nan franse ak nan anglè[1].

Biyografi[edite | modifye sous]

  • Dat enpòtan yo

Zèv li yo[edite | modifye sous]

Diskografi[edite | modifye sous]

Albòm[edite | modifye sous]

  • 1987 : Douvanjou ka lévé (L'aube se lève)
  • 1989 : Flanm (Flamme)
  • 1990 : Pa gen manti nan sa (Il n’y a pas de doute)
  • 1991 : Tout mon temps
  • 1993 : Rhum & Flamme
  • 1993 : Best of… Émeline Michel
  • 1994 : Émeline Michel, The very best
  • 1996 : Ban'm pasé (Laissez-moi passer)
  • 2001 : Cordes et Ame
  • 2004 : Rasin Kréyol (Racine Créole)
  • 2007 : Reine de cœur
  • 2013 : Quintessence
  • 2015 : Gratitude - Live in Paris

Kolaborasyon[edite | modifye sous]

Ane Tit Dire Albòm Labèl
1990 Haïti chérie (Kali, featuring Émeline Michel) 3:37 Racines Caraïbes, Vol. 5
2000 M'Pap Palé Tandé (avèk gitaris ayisyen Makarios Césaire) 5:14 Nouveau Monde Sonodisc
2000 Ou pran la vi'm (Mozayik, featuring Émeline Michel) 5:36 Mozayik Mozayik
2002 Universelle (Tanya Saint-Val, featuring Émeline Michel) 4:03 Ansanm' de Tanya Saint-Val Netty Prod
2010 Many Rivers to Cross (de Jimmy Cliff) 03:14 Hope for Haiti Now
2009 Wongol (Jowee Omicil, featuring Émeline Michel) 02:05 Roots and Grooves BBjuiss Records
2013 One Woman 04:07 Single : One Woman, a song for U.N. Women
2013 Isle de Gorée (Damon Banks, featuring Émeline Michel) 4:48 Travelguides Damon Banks
2013 Selot papa nou (Kali, featuring Émeline Michel, Imojah DS & Ras Congo) 3:48 C'est l'éveil (Nyabinghi) Hibiscus Records
2013 Louez le Dieu des Dieux (Kali, featuring Émeline Michel) 3:44 C'est l'éveil (Nyabinghi) Hibiscus Records

Fimografi[edite | modifye sous]

Televizyon[edite | modifye sous]

  • 1993 : Divine Haïti, dokimantè fèt pa Veronika Wedo Dessout (52 minit)
  • 2010 : Moi Noire, Féminin pluriel : Portraits d'amazones, dokimantè fèt pa Laurent Champonnois ak Michel Reinette (52 minit).

Référans[edite | modifye sous]

Lyen deyò[edite | modifye sous]