Beethova Obas

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Sauter à la navigation Sauter à la recherche
Beethovas Obas
Ajoute yon foto nan bwat sa a}}
Fonksyon:Chantè, mizisyen
Domèn:mizik
Eta sivil
Dat nesans:1964
Lye nesans:?
Peyi nesans:Ayiti
Nasyonalite : ayisyen


Gade kouman pou ou konplete biyografi sa : biyografi


Beethova Obas, ki fèt nan lane 1964 an Ayiti,[1] se yon gitaris e chantè ayisyen.

Biyografi[edite | modifye sous]

Papa li se te yon atis pent ki rele Charles Obas, moun te touye nan lane 1969 sou rejim Duvalier a. Non "Beethova" sa a fè referans a Beethoven[2]. Chante li yo se chante angaje nan zafè politik, espesyalman kont politisyen yo ak lame a. Li genyen nan lane 1988 konkou Dévouvertes RFI a, kote prezidan an konkou a rele Manu Dibango. Li patisipe nan albòm Matebis avèk matinikè Paulo Rosine ak gwoup Malavoi a. Premye albòm li a Si  te parèt nan lane 1993.

Diskografi[edite | modifye sous]

  • 1990 : Le Chant de la Liberté
  • 1993 : Si, Declic kominikasyon
  • 1996 : Pa Prese, Declic kominikasyon
  • 1999 : Planet Là, Disques Nuit d'Afrique[3]
  • 2003 : Kè m Pozé, Creon Mizik
  • 2010 : Futur, CD Baby

Referans[edite | modifye sous]

  1. « Beethova Obas - Biographie, discographie et fiche artiste ». Retrieved 2018-08-24. 
  2. Les Musiques du Monde, François Bensignor, Ed. Larrousse, p.228
  3. « Planet La - Beethova Obas | Songs, Reviews, Credits | AllMusic ». Retrieved 2018-08-24. 

Lyen deyò[edite | modifye sous]