Manu Dibango

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Sauter à la navigation Sauter à la recherche
Manu Dibango
Manu Dibango nan lane 2007 nan Lond
Fonksyon:chantè, mizisyen, saksofònis
Domèn:chanson, mizik
Eta sivil
Dat nesans:12 desanm 1933
Lye nesans:Douala
Peyi nesans:Kamewoun
Nasyonalite : kamewounè


Gade kouman pou ou konplete biyografi sa : biyografi


Emmanuel N'Djoké Dibango, rele Manu Dibango, se yon saksofònis ak chantè kamewounè nan world djaz ki fèt sou 12 desanm 1933 nan Douala. Li gen tou nasyonalite la franse (ki sa ki teyorikman entèdi pa kòd nasyonalite kamewounèz la)[1].

Biyografi[edite | modifye sous]

Manu Dibango gen de pitit gason, Michel, James ak de pitit fi, Marva ak Georgia.

Zèv li yo[edite | modifye sous]

Mizik fim[edite | modifye sous]

Diskografi[edite | modifye sous]

(LP, band orijinal, konpilasyon)

  • 1969 : Saxy Party
  • 1971 : Manu Dibango
  • 1972 : O Boso
  • 1972 : Soul Makossa
  • 1973 : Makossa Man
  • 1973 : Africadelic (AMI Records)
  • 1974 : Super Kumba
  • 1976 : Manu 76
  • 1977 : L'Herbe Sauvage
  • 1977 : Ceddo
  • 1977 : Le prix de la liberté
  • 1978 : Afrovision
  • 1979 : Gone Clear
  • 1981 : Ambassador
  • 1982 : Waka Juju
  • 1983 : Soft & Sweet
  • 1984 : Surtension
  • 1985 : Tam Tam pour l'Éthiopie
  • 1985 : Electric Africa
  • 1986 : Afrijazzy
  • 1987 : A la Jamaïque
  • 1987 : Seventie's
  • 1988 : La fête à Manu
  • 1989 : Négropolitaines vol. 1
  • 1990 : Polysonic
  • 1991 : Makossa Man
  • 1991 : Live 91
  • 1992 : Négropolitaines vol. 2
  • 1992 : Autoportrait
  • 1994 : Wakafrika
  • 1994 : Lamastabastani
  • 1996 : Live 96, Papa Groove
  • 1996 : Sax & Spirituals / Lamastabastani
  • 1997 : African Soul - The Very Best Of
  • 1998 : CubAfrica (avèk Cuarteto Patria)
  • 1998 : Manu safari
  • 2000 : Mboa' Su / Kamer feeling
  • 2001 : Kamer feeling
  • 2002 : B Sides
  • 2003 : Africadelic
  • 2004 : Voyage anthologique
  • 2005 : Kirikou et les bêtes sauvages
  • 2007 : Manu Dibango joue Sidney Bechet
  • 2011 : Ballad Emotion
  • 2011 : Past Present Future
  • 2013 : Balade en Saxo

Televizyon[edite | modifye sous]

Nòt[edite | modifye sous]

  • Les 50 personnalités qui font le Cameroun : Manu Dibango, nan Jeune Afrique, n° 2520-2521, ant 26 avril ak 9 me 2009, paj 43
  • Les 100 personnalités de la diaspora africaine : Manu Dibango, nan Jeune Afrique, n° 2536-2537, ant 16 ak 29 out 2009, paj 41

Referans[edite | modifye sous]

Lyen deyò[edite | modifye sous]