Tabou Combo

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Sauter à la navigation Sauter à la recherche
Atik sa bezwen tradui depi franse

Atik Tabou Combo sa a an devlòpman. Li bezwen tradui, diskite sou li nan Diskite:Tabou Combo


Mizisyen, Atis
Tabou Combo
Tabou Combo live in Jacmel 05-27-07.jpg
Eta sivil
Dat nesans:1968
Lye nesans:?
Peyi nesans:Li se moun ki kote ?
Nasyonalite : Ki nasyonalite moun sa?


Gade kouman pou ou konplete biyografi sa : biyografi


Mizik: konpa
Gwoup: Tabou Combo

Enstriman

Gita



Tabou Combo se yon gwoup mizisyen ayisyen. Li kòmanse jwe nan lane 1968, nan Petyonvil, yon vil ki bò kote Pòtoprens, Ayiti. Y ap jwe mizik sa : konpa.

Biyografi[edite | modifye sous]

Istwa[edite | modifye sous]

Dat enpòtan[edite | modifye sous]

  • 1967 : Albert Chancy Jr ak Herman Nau kreye "Los Incognitos Petyonvil". Premye konsè te fè andan yon ti legliz Ayiti.
  • 1968 : Yo achte premye enstriman yo (yon gita ak konga). Yo vini zelèb pou jenn moun ak jwe chak samdi swa nan sinema Paramount.
  • 1969 : Radyo Ayiti bay gwoup "pri meyè gwoup mizik lane".
  • 1970 : Albert Chancy Jr dwa ale kontinye etid nan Monreyal. Lors d'un concert mémorable à l'hôtel Ibo Lélé, TABOU COMBO dit adieu à son public. Mais coup de théatre, Herman Nau, Jean-Claude Jean, Serge Guerrier et Yvon André partent tous s'installer à Brooklyn. Le groupe reconstitué, auquel se sont joints Dadou Pasquet et Weston Etienne, donne son premier bal à New York en décembre.
  • 1972 : Live à la canne à Sucre, premye albòm anrejistre Ozetazini. Roger Etienne, Yvon Ciné ak Yves Joseph viennent d'Haïti rejoindre le groupe.
  • 1974 : Premyè visit nan Ayiti. Le groupe est accueilli à l'aéroport par une foule en liesse.
  • 1975 : Succès en Europe, avec plus d'un million d'albums vendus. En août, New-York City atteint le premier rang des Hit-Parade français.
  • 1976 : Dadou Pasquet ranplase pa Elysée Pironneau (gita solo).
  • 1978 : Triomphe au Brooklyn College, où le groupe est reconnu pour son professionnalisme à l'égal des grands groupes américains.
  • 1985 : Maurice Pialat chwasi tit Tabou Combo pou mizik fim li Police.
  • 1989 : Tabou Combo parèt sou konpilasyon Kombit, fèt pa sineas Jonathan Demme (A&M).
  • 1990 : Asasina jwè klavye Ernst Marcelin.
  • 1995 : Tabou Combo sort son 25e album à l'occasion de son 25e anniversaire et prouve du coup que les vétérans de la "World Music" sont encore actuels.
  • 2004 : Konsè pou 200 an endepandans Ayiti "Live in Paris"
  • 2007 : Concert à l'Olympia (Pari)

Manm (ansyen ak aktyel)[edite | modifye sous]

Diskografi[edite | modifye sous]

  • 2005 : Taboulogy. Label : Créon Music
  • 2001 : Préjugé. Label : Hibiscus Records
  • 2000 : Happy birthday. Label : M10
  • 2000 : Sans Limites. Label : Sonodisc
  • 2000 : Super Stars
  • 1998 : Live au Zenith 98. Label : Sonodisc
  • 1998 : Over drive. Label : Hibiscus Records
  • 1996 : References. Label : Hibiscus Records
  • 1996 : Ya patia. Label : Sonodisc
  • 1995 : Best of Tabou Combo. Label : Mélodie
  • 1994 : Unity. Label : Hibiscus Records
  • 1992 : Allo allo. Label : Sonodisc
  • 1992 : Go Tabou go. Label : Sonodisc
  • 1992 : Jo jo nan carnaval. Label : Sonodisc
  • 1992 : Tabou Combo / vol.1 (Bese ba). Label : Sonodisc
  • 1992 : Tabou Combo / vol.2 (Et alors). Label : Sonodisc
  • 1992 : Tabou Combo / vol.3 (Se konsa se konsa). Label : Sonodisc
  • 1992 : Tabou Combo / vol.4 (Bolero). Label : Sonodisc
  • 1992 : Tabou Combo / vol.5 (Anbisyon). Label : Sonodisc
  • 1991 : Zap zap. Label : Sonodisc
  • 1989 : Tabou Combo de Petion Ville (8th sacrement). Label : Sonodisc
  • 1989 : Aux Antilles... Label : Sonodisc
  • 1989 : Live in Zenith (Les plus grands succès). Label : Sonodisc
  • 1987 : Haiti sou ke moin. Label : Sonodisc
  • 1981 : Bolero jouk li jou. Label : Sonodisc
  • 1981 : Et alors. Label : Hibiscus Records
  • 1980 : Baissez-bas. Label : Sonodisc
  • 1979 : Voye monte. Label : Hibiscus Records
  • 1978 : The music machine. Label : Sonodisc
  • 1973 : Respect. Label : Sonodisc
  • 1972 : A la canne a sucre. Label : Sonodisc
  • 360 Degre
  • L'an 10. Label : Edenways
  • Partage
  • Rasanble
  • Why not. Label : Hibiscus Records

Referans[edite | modifye sous]

Lyen deyò[edite | modifye sous]