Angélique Kidjo

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Aller à la navigation Aller à la recherche
Angélique Kidjo
Image illustrative de l’article Angélique Kidjo
Non nesans Angélique Kidjo
Fonksyon chantèz, aktè
Nesans (63 ane)
Ouidah
Nasyonalite beninwa
Domèn mizik, sinema,

Angélique Kpasseloko Hinto Hounsinou Kandjo Manta Zogbin Kidjo, rele Angélique Kidjo, ki fèt 14 jiyè 1960 nan Ouidah (Benen)[1],[2], se yon chantèz beninwaz, loreyat Grammy Awards ak Académie Charles Cros. Li se selèb pou divèsite nan enfliyans mizik li, orijinalite nan klip li yo ak angajman imanitè li kòm anbasadris Bòn Volonte nan UNICEF.

Biyografi[modifye | modifye kòd]

Zèv li yo[modifye | modifye kòd]

Diskografi[modifye | modifye kòd]

  • 1981 : Pretty (sòti nan Afrik sèlman)
  • 1990 : Parakou
  • 1991 : Logozo
  • 1994 : Ayé
  • 1996 : Fifa
  • 1998 : Oremi
  • 2001 : Keep On Moving: The Best Of Angelique Kidjo
  • 2002 : Black Ivory Soul
  • 2004 : Oyaya!
  • 2007 : Djin Djin
  • 2010 : Õÿö
  • 2012 : Spirit Rising (Live)
  • 2014 : EVE
  • 2015 : Sings (avèk Òkès "Philharmonique du Luxembourg")

Band orijinal[modifye | modifye kòd]

Kidjo tou anrejistre chante pou fim, seri televizyon ak dokimantè :

Kolaborasyon[modifye | modifye kòd]

Angélique Kidjo te kolabore avèk :

Fimografi[modifye | modifye kòd]

2016 : The CEO (Le PDG)[3],[4],[5]

Referans[modifye | modifye kòd]

Lyen deyò[modifye | modifye kòd]