Angélique Kidjo

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Sauter à la navigation Sauter à la recherche
Angélique Kidjo
Angélique Kidjo (2017)
Fonksyon:chantèz, aktè
Domèn:mizik, sinema,
Eta sivil
Dat nesans:14 jiyè 1960
Lye nesans:Ouidah
Peyi nesans:Benen
Nasyonalite : beninwa


Gade kouman pou ou konplete biyografi sa : biyografi


Angélique Kpasseloko Hinto Hounsinou Kandjo Manta Zogbin Kidjo, rele Angélique Kidjo, ki fèt 14 jiyè 1960 nan Ouidah (Benen)[1],[2], se yon chantèz beninwaz, loreyat Grammy Awards ak Académie Charles Cros. Li se selèb pou divèsite nan enfliyans mizik li, orijinalite nan klip li yo ak angajman imanitè li kòm anbasadris Bòn Volonte nan UNICEF.

Biyografi[edite | modifye sous]

Zèv li yo[edite | modifye sous]

Diskografi[edite | modifye sous]

  • 1981 : Pretty (sòti nan Afrik sèlman)
  • 1990 : Parakou
  • 1991 : Logozo
  • 1994 : Ayé
  • 1996 : Fifa
  • 1998 : Oremi
  • 2001 : Keep On Moving: The Best Of Angelique Kidjo
  • 2002 : Black Ivory Soul
  • 2004 : Oyaya!
  • 2007 : Djin Djin
  • 2010 : Õÿö
  • 2012 : Spirit Rising (Live)
  • 2014 : EVE
  • 2015 : Sings (avèk Òkès "Philharmonique du Luxembourg")

Band orijinal[edite | modifye sous]

Kidjo tou anrejistre chante pou fim, seri televizyon ak dokimantè :

Kolaborasyon[edite | modifye sous]

Angélique Kidjo te kolabore avèk :

Fimografi[edite | modifye sous]

2016 : The CEO (Le PDG)[3],[4],[5]

Referans[edite | modifye sous]

Lyen deyò[edite | modifye sous]