Volo Volo De Boston

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Sauter à la navigation Sauter à la recherche
Mizisyen
Volo Volo De Boston®
Volo Volo de Boston Logo.jpg
Eta sivil
Dat nesans:desanm 1970
Lye nesans:Boston, Massachusetts
Peyi nesans:Etazini
Nasyonalite : Ayisyen


Gade kouman pou ou konplete biyografi sa : biyografi


Mizik: Kompa
Gwoup: volovolodeboston.com

Enstriman



Volo Volo De Boston se yon gwoup ayisyen. Li se yon gwoup atis, mizisyen kreyòl. Li ap jwe mizik sa : Konpa.

Istwa[edite | modifye sous]

Li te fonde nan mwa desanm 1970 nan Boston, Massachusetts, anba yon non diferan, Ayiti Combo.

Non an te chanje ak vin Volo Volo de Boston an 1972 avèk Eric Breneus, chantè. Aprè preske de (2) ane avèk Eric, Ti Manno, chantè, Ricot Mazarin, chantè ak Moise Désir, sou Sax te vini nan gwoup la anvan soti premye albòm Carésé[1] Mizisyen sa yo te bay tout nan m yo pou asire siksè gwoup la ak lonjevite li. Deviz yo se : "Entye a pi gran pase sòm total pati yo."

Mansyon onorab pou administratè lontan yo ak mizisyen ki té dédyé tan, talan ak sipò finansyè: Charles Pinède, Yvon David, Fritz Félix, Hans Félix, Pwémyé Maestro (1), Emmanuel Charles, Eddy Charles, Jersaint Charles (Pede), Serge Fleury , Eddy Catan, Laud JN Jacques, Carlo Sauvignon, Ti Manno, Rico Mazarin, defen Eric Breneus, Chris Bazile ak dezyèm Maestro (2), defen Guy JoJo

Manm[edite | modifye sous]

Manm aktyèl[edite | modifye sous]

  • Fequiere Lucien : chantè lidè, pawolye (1978–prezan)
  • Hans Felix : ansyen gitaris, konpozitè, lidè (1972), manm
  • Fritz Felix : ansyen pèkisyonis, konsèye
  • Jean Léon Mascary : chantè
  • Francois St Preux : gitaris
  • Shiller Joseph : saksofonis, Tanbou,
  • Jean Webert Saint-Vil : pèkisyonis
  • Mario Registre : batri

Ansyen manm[edite | modifye sous]

  • Eddy Charles : 2yèm gita
  • Jersaint Charles : bas
  • Eddy Catan : konga
  • Laud Jn Jacques : klavye
  • Carlo Sauvignon : konga
  • Rico Mazarin : vwa
  • Patrick Casseus : tanbou
  • Roland Raymond : bas
  • Paul Fleury : konga
  • Henry Hans : bas
  • Lesly Jean : tanbou
  • Serge Jerome : saksofòn
  • David Rizza : percussion
  • Wilson Pierre : konga, chan, pawolye
  • Yves Leslie Orne : koral
  • Joel Springer : saksofòn, sentetizè
  • Joseph Laine : vwa
  • Frantz Rolls : gita
  • Ti Manno : vwa, pawolye (defen)
  • Serge Fleury : tanbou (defen)
  • Eric Breneus : vwa (1971) (defen)
  • Chris Bazile : vwa (1978–91)
  • Guy Gondre : gita, lidè (2) (defen)
  • Emmanuel Edouard Salvant : gita (1978–81)
  • Pressoir Desruisseaux : tam-tam (1978–81)
  • Jean Leon Mascary : vwa (1983–2015)
  • Roland Casseus : tanbou (1980)
  • Moise Desir : alto saksofòn, Caressé (defen)
  • Pierre Emmanuel Charles : alto saksofòn, La Nature

Diskografi[edite | modifye sous]

  • 1975 : Caressé
  • 1979 : La Nature
  • 1980 : Nou Nan Route
  • 1981 : 14 Karat Gold
  • 1982 : Vive Compas
  • 1984 : Volo Volo
  • 1985 : Mèt Cafou
  • 1987 : Volo Volo
  • 1990 : Volo's The Best

Referans[edite | modifye sous]

Lyen deyò[edite | modifye sous]