Aller au contenu

Selena

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Mizisyen
Selena
Image illustrative de l’article Selena
Non nesans Selena Quintanilla-Pérez
Nesans
Lake Jackson, Texas
Lanmò (ak 23 ane)
Corpus Christi, Texas Etazini
Nasyonalite Meksiken-Ameriken

Enstriman


Selena Quintanilla-Pérez, rele Selena, ki fèt 16 avril 1971 nan Lake Jackson epi ki mouri 31 mas 1995 nan Corpus Christi (Etazini), se te yon chantèz, konpozitris, modèl, aktris ak yon designer mòd amerikèn orijin meksikèn.

Biyografi[modifye | modifye kòd]

Li te rele "larenn peyi ki nan Tejano mizik". Li lage albòm premye li lè li nan lane 1984 te katòz, Mis Primeras Grabaciones. Li te siyèn avèk EMI Latin nan lane 1989, Selena. Frape premier li yin nimewo yo te "Buenos Amigos" (ak Alvaro Torres nan 1991) ak Como La Flor (nan 1992). Nan lane 1993, li te genyen yon koup pou albòm li, Selena Live!. albòm li Amor Prohibido te vin pi byen ki vann albòm Latin nan an 1994. Te albòm kwazman li lage plizyè mwa aprè li te tiye an 1995. Li te asasine pa zanmi li Yolanda Saldivar sou li a, 31 mas 1995.

Diskografi[modifye | modifye kòd]

  • 1984 ː Selena y Los Dinos
  • 1985 ː The New Girl in Town
  • 1986 ː Alpha
  • 1987 ː Muñequito de Trapo
  • 1987 ː And The Winner Is...
  • 1988 ː Preciosa
  • 1988 ː Dulce Amor
  • 1989 ː Selena
  • 1990 ː Ven Conmigo
  • 1992 ː Entre a Mi Mundo
  • 1993 ː Selena Live!
  • 1994 ː Amor Prohibido
  • 1995 ː Dreaming of You

Referans[modifye | modifye kòd]

Lyen deyò[modifye | modifye kòd]