Selena

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Sauter à la navigation Sauter à la recherche
Mizisyen
Selena
Selena
Eta sivil
Dat nesans:16 avril 1971
Lye nesans:Lake Jackson, Texas
Peyi nesans:Etazini
dat lanmò : 31 mas 1995
Corpus Christi, Texas (Etazini)
Nasyonalite : Meksiken-Ameriken


Gade kouman pou ou konplete biyografi sa : biyografi



Enstriman


Selena Quintanilla-Pérez, rele Selena, ki fèt 16 avril 1971 nan Lake Jackson epi ki mouri 31 mas 1995 nan Corpus Christi (Etazini), se te yon chantèz, konpozitris, modèl, aktris ak yon designer mòd amerikèn orijin meksikèn.

Biyografi[edite | modifye sous]

Li te rele "larenn peyi ki nan Tejano mizik". Li lage albòm premye li lè li nan lane 1984 te katòz, Mis Primeras Grabaciones. Li te siyèn avèk EMI Latin nan lane 1989, Selena. Frape premier li yin nimewo yo te "Buenos Amigos" (ak Alvaro Torres nan 1991) ak Como La Flor (nan 1992). Nan lane 1993, li te genyen yon koup pou albòm li, Selena Live!. albòm li Amor Prohibido te vin pi byen ki vann albòm Latin nan an 1994. Te albòm kwazman li lage plizyè mwa aprè li te tiye an 1995. Li te asasine pa zanmi li Yolanda Saldivar sou li a, 31 mas 1995.

Diskografi[edite | modifye sous]

  • 1984 ː Selena y Los Dinos
  • 1985 ː The New Girl in Town
  • 1986 ː Alpha
  • 1987 ː Muñequito de Trapo
  • 1987 ː And The Winner Is...
  • 1988 ː Preciosa
  • 1988 ː Dulce Amor
  • 1989 ː Selena
  • 1990 ː Ven Conmigo
  • 1992 ː Entre a Mi Mundo
  • 1993 ː Selena Live!
  • 1994 ː Amor Prohibido
  • 1995 ː Dreaming of You

Referans[edite | modifye sous]

Lyen deyò[edite | modifye sous]