Salvatore Adamo

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Sauter à la navigation Sauter à la recherche


Salvatore Adamo (ki fèt 1 novanm 1943 nan Comiso (Sisil)) se yon chantè otè-konpozitè bèlj orijin italyen.

Biyografi[edite | modifye sous]

Zèv li yo[edite | modifye sous]

Diskografi[edite | modifye sous]

Singles[edite | modifye sous]

  • 1963 : Pathé, EA 664 puis EGF 680
    • Face A : En blue jeans et blouson d'cuir / Laissons dire
    • Face B : Fais-toi croque-mort / Sans toi, ma mie
  • 1963 : Pathé, EG 666
    • Face A : Amour perdu / J'aime une fleur
    • Face B : Crier ton nom / N'est-ce pas merveilleux
  • 1964 : La voix de son maître, EGF 683
    • Face A : Tombe la neige / J'ai raté le coche
    • Face B : Car je veux / Le train va
  • 1964 : La Voix de son maître, EGF 699
    • Face A : Quand les roses / J'étais tout autre
    • Face B : Si Jamais / J'ai pas d'mandé la vie
  • 1964 : La Voix de son maître, EGF 740
    • Face A : Vous permettez, Monsieur ? / Ballade à la pluie
    • Face B : Dans le vert de ses yeux / Ma tête
  • 1964 : La Voix de son maître, EGF 757
    • Face A : Les filles du bord de mer / Le grand jeu
    • Face B : Dolce Paola / A vot' bon cœur
  • 1965 : La Voix de son maître, EGF 800
    • Face A : La nuit / Mauvais garçon
    • Face B : Elle... / Petit camarade
  • 1965 : La Voix de son maître, EGF 827
    • Face A : Mes mains sur tes hanches / Grand-père... Grand-mère
    • Face B : Viens, ma brune / Le barbu sans barbe
  • 1965 : La Voix de son maître, EGF 858
    • Face A : J'aime / Chanson en rondelles
    • Face B : Comme toujours / Ceux que j'aime
  • 1966 : La Voix de son maître, EGF 869
    • Face A : Une mèche de cheveux / La complainte des élus
    • Face B : Sonnet pour notre amour / Princesses et bergères
  • 1966 : La Voix de son maître, EGF 887
    • Face A : Elle était belle pourtant / Tu me reviens
    • Face B : Ton nom / Du soleil, du boulot
  • 1966 : La Voix de son maître, EGF 939
    • Face A : En bandouillère / On n'a plus le droit
    • Face B : Que le temps s'arrête / Tenez vous bien
  • 1967 : La Voix de son maître, EGF 957
    • Face A : Inch' Allah
    • Face B : Sont-ce vos bijoux ? / Je vous offre
  • 1967 : La Voix de son maître, EGF 977
    • Face A : Notre roman / Ensemble
    • Face B : On se bat toujours quelque part / Dans ma hotte
  • 1967 : La Voix de son maître, EGF 988
    • Face A : Le néon / Vivre
    • Face B : Une larme aux nuages / Dis, ma muse
  • 1967 : La Voix de son maître, EGF 1000
    • Face A : J'ai tant de rêves dans mes bagages / Mademoiselle vous
    • Face B : L'amour te ressemble / Histoire de clou
  • 1968 : La Voix de son maître, VF 511
    • Face A : Le ruisseau de mon enfance
    • Face B : Il y a juste un an
  • 1968 : La Voix de son maître, EGF 1022
    • Face A : Valse d'été / Et sur la mer
    • Face B : F.... comme femme
  • 1968 : La Voix de son Maître, EGF 1025
    • Face A : Pauvre Verlaine
    • Face B : Quand passent les Gitans / Les amours de journaux
  • 1969 : La Voix de son Maître, VFHS 524/5
    • Face A : Les gratte-ciel / Dans ton sommeil
    • Face B : Tu ne le sauras pas / Le Taureau et l'enfant
  • 1969 : La Voix de son Maître, 2C016 23043
    • Face A : A demain sur la lune / Et vous n'écoutez pas
    • Face B : Le Carrosse d'or / De qui as-tu peur imbécile ?

Albòm studyo[edite | modifye sous]

  • 1963 : Chansons non commerciales (Bèljik)
  • 1964 : Tombe la neige
  • 1964 : Vous permettez, Monsieur ? (Kanada)
  • 1964 : Mes 21 ans (Kanada)
  • 1965 : Adamo Volume 2 (Frans)
  • 1967 : Notre roman (Kanada)
  • 1967 : Ton nom (Canada)
  • 1968 : J'ai tant de rêves dans mes bagages
  • 1968 : Chansons pour l'été (Kanada)
  • 1969 : Petit Bonheur
  • 1971 : Chansons de mes seize ans (reedisyon Emidisc)
  • 1972 : Quand tu reviendras
  • 1973 : A ceux qui rêvent encore
  • 1975 : Mademoiselle attendez (Kanada) avèk 7 inedi
  • 1975 : Jusqu'à l'amour
  • 1976 : Voyage jusqu'à toi
  • 1977 : Et on chantait
  • 1979 : Pauvre Liberté
  • 1981 : Printemps sous la neige (Japon) avèk 6 inedi
  • 1982 : Puzzle
  • 1986 : Autre chose (Bèljik) doub albòm RCA Ariola / Charles Talar
  • 1987 : Avec des si
  • 1989 : Sur la route des étoiles
  • 1992 : Rêveur de fond
  • 1995 : La Vie comme elle passe
  • 1998 : Regards
  • 2001 : Par les temps qui courent
  • 2003 : Zanzibar
  • 2007 : La Part de l'ange
  • 2008 : Le Bal des gens bien (an duo avèk 18 chantè)
  • 2010 : De toi à moi
  • 2012 : La Grande Roue
  • 2014 : Adamo chante Bécaud
  • 2016 : L'amour n'a jamais tort
  • 2018 : Si vous saviez...

Albòm an òt lang[edite | modifye sous]

  • 1981 : Aquellas manos en tu cintura (panyòl)
  • 1986 : Buscador de oro (panyòl)
  • 1988 : I successi (italyen)
  • 1988 : Seine Grossen Erfolge (alman)
  • 1990 : Las mejores canciones (panyòl)
  • 1990 : Canto all'amore (italyen)
  • 1998 : Simplemente lo mejor (panyòl)
  • 1998 : I successi di Adamo - Volume 1 (italyen)
  • 1998 : I successi di Adamo - Volume 2 (italyen)
  • 1999 : Canta l'Italia (italyen)
  • 1999 : Single Hits (alman, italyen)
  • 2003 : So Bin Ich, Das Beste (alman)
  • 2003 : Lo mejor de...48 - Grandes éxitos (panyòl)
  • 2004 : En Chile - Live (panyòl)
  • 2004 : 24 Grandes éxitos en castellano (panyòl)
  • 2005 : Mis manos en tu cintura (panyòl)
  • 2005 : Studio Collection (italyen)
  • 2006 : Voces del amor (panyòl)
  • 2011 : All the Best (alman)
  • 2011 : 30 Grandes de (franse, italyen, panyòl)

Albòm live[edite | modifye sous]

  • 1965 : Adamo à l'Olympia
  • 1967 : Olympia 67
  • 1968 : À la place des Arts de Montréal (Kanada)
  • 1969 : Olympia 69
  • 1969 : Adamo in Japan
  • 1970 : Adamo in Deutschland : Live-Konzert aus der Philharmonie in Berlin (doub albòm)
  • 1971 : Olympia 71
  • 1972 : Live in Japan 72
  • 1974 : Live in Japan 74
  • 1977 : Olympia 77(CBS)
  • 1981 : Live au Théâtre des Champs-Élysées 80(Teldec Allemagne Import EMI) (doub albòm)
  • 1982 : Japan Concert 81 avèk Koral Echo ak String Orchestra (doub albòm, disk Victor)
  • 1984 : Japan Best Selection, remiks studyo 20 tit albòm presedan
  • 1992 : Live in Japan (EMI Toshiba Japan) CD / DVD
  • 1992 : À l'Olympia (Collection Or, Sony International) : Olympia 77 + 4 tit stidyo
  • 1994 : C'est ma vie : Le Meilleur d'Adamo en public, anrejistre nan "théâtre royal de Mons" (double CD, Flarenasch / Carrère) 34 tit
  • 1994 : Symphonic' Adamo, anrejistre nan Liège an 22 avril 1994 (SA Music)
  • 1994 : C'est ma vie - Enregistrement public (Flarenasch / Carrère France) 18 tit
  • 1998 : Best Of - Le Meilleur en public (Wagram France)
  • 2002 : À l'Olympia (Wagram France)
  • 2004 : Un soir au Zanzibar, anrejistre nan "Cirque royal de Bruxelles" (double CD et DVD, Polydor)
  • 2004 : En Vivo, Estadio Chile, anrejistre nan Chili an 2003 (double albòm EMI an panyòl)


Konpilation[edite | modifye sous]

  • 1962 : Adamo, (Modèl:Unité, Polydor)
  • 1967: The Hits of Adamo, HMV Royaume-Uni (CLP 3601)
  • 1968: The Number One Continental Singer, MFP Royaume-Uni (MFP Stereo 1332)
  • 1978 : Les chansons d'où je viens avèk "orchestre philharmonique de Toulouse" (CBS) nouveaux arrangements de Roger Loubet ak Franck Fiévez
  • 1993 : 30 ans ses 20 plus grandes chansons nouveaux enregistrements CARRERE/WEA
  • 1993 : Paroles et Musique 1979-1991, (AMC Belgique) avèk inedi
  • 2002 : Mes plus belles chansons d'amour 1979-1994 (double CD Atoll / Sony) avec inédits
  • 2002 : Les Mots de l'âme (3CD EMI)
  • 2003 : C'est ma vie : L'Intégrale 1963/1975 (12 premye album EMI)
  • 2003 : C'est ma vie (3CD EMI) avèk inedi ak vèsyon etranjè
  • 2005 : Platinium Collection (3CD EMI) avèk 2 inedi

Fim[edite | modifye sous]

Referans[edite | modifye sous]

Lyen deyò[edite | modifye sous]