Aller au contenu

Maurane

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Maurane
Image illustrative de l’article Maurane
Fonksyon Chantèz
Nesans
Ixelles
Lanmò (ak 57 ane)
Schaerbeek Bèljik
Nasyonalite bèlj
Domèn mizik

Claudine Luypaerts, rele Maurane, (ki fèt an 12 novanm 1960 nan Ixelles epi ki mouri 7 me 2018 nan Schaerbeek (Bèljik[1]), se yon chantèz ak aktris bèlj.

Biyografi[modifye | modifye kòd]

Zèv li yo[modifye | modifye kòd]

Diskografi[modifye | modifye kòd]

Albòm stidyo[modifye | modifye kòd]

  • 1986 : Danser
  • 1989 : Maurane
  • 1991 : Ami ou ennemi
  • 1995 : Différente
  • 1998 : L’un pour l’autre
  • 2000 : Toi du monde
  • 2003 : Quand l’humain danse
  • 2007 : Si aujourd'hui
  • 2009 : Nougaro ou l’espérance en l’Homme
  • 2011 : Fais-moi une fleur
  • 2014 : Ouvre

Albòm live[modifye | modifye kòd]

  • 1994 : Maurane ? Une fille très scène (anrejistre nan Olympia an 1993)
  • 1999 : Maurane à l'Olympia
  • 2004 : L’heureux tour (anrejistre nan "Grand Théâtre de la ville de Luxembourg")

Videyo[modifye | modifye kòd]

  • 2004 : L’heureux tour (konsè anrejistre nan "Grand Théâtre de la ville de Luxembourg")
  • 2005 : Maurane - Master Série (videyo 12 singles Maurane)
  • 2009 : La vie en rouge (konsè anrejistre nan Cirque Royal Briksèl an 17 mas 2008)

Fim[modifye | modifye kòd]

Rekonpans[modifye | modifye kòd]

Referans[modifye | modifye kòd]

  1. « Schaerbeek ne perd pas de temps: un square rebaptisé du nom de Maurane ». 8 me 2018. Retrieved 8 me 2018.  Unknown parameter |site= ignored (help)
  2. Article "La Libre Belgique"
  3. Ministère de la Culture de la Fédération Wallonie-Bruxelles (= Communauté Francophone de Belgique), promotion 2003
  4. Site RTL Belgique Maurane Officier

Lyen deyò[modifye | modifye kòd]