Lil Pump

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Aller à la navigation Aller à la recherche
Mizisyen
Lil Pump
Image illustrative de l’article Lil Pump
Non nesans Gazzy Garcia
Nesans (23 ane)
Miyami, Florid
Nasyonalite Ameriken
Domèn Hip-hop
Mizik: Hit
  1. D Rose
  2. Gucci Gang
  3. Esskeetit
  4. Butterfly Doors

Enstriman

Vwa



Gazzy Garcia, rele Lil Pump, ki fèt 17 out 2000 nan vil Miyami nan leta Florid, se yon rapè, pwodiktè ak konpozitè ameriken, asandan kolonbyen.

Biyografi[modifye | modifye kòd]

Jenès[modifye | modifye kòd]

Gazzy se orijin kolonbyèn pa paran li yo.

Adolesan, se yon elèv a pwoblèm. Yo mete li deyò nan youn nan ansyen kolèj li yo paske li tap vann dwòg. Yo mete li deyò nan yon lòt paske li te frape yon kamarad ki pat pataje menm gou pou Don't Like Chief Keef. Yo fini pa mete li deyò nan yon "lekòl dezyèm chans" paske li te deklannche gwo goumen.

Karyè[modifye | modifye kòd]

Pump kòmanse rap nan kolèj sou enfliyans zanmi li Smokepurpp. Li difize premyè mizik li yo sou platfòm Soundcloud avèk plizyè freestyle.

Li rive selèb grasa chante li Gucci Gang ki rive dezyèm plas Billboard Hot 100 epi sètifye disk platin Etazini.

Sou 9 jen 2017, li siyen yon kontra ak labèl Warner Bros kont yon avans finansman pou premye albòm li ki estime a 350 000 dola.

6 oktòb 2017, li pibliye premye albòm estidyo li, Lil Pump. Pwojè a gen plizyè featuring avèk prezans Lil Yachty, 2Chainz, Smokepurpp, Gucci Mane ak Chief Keef. Li patisipe tou nan bann orijinal fim Deadpool 2.

Li reprezante, avèk lòt rapè tankou XXXTentacion,Ski Mask The Slump God, Smokepurpp, Trippie Redd, Bhad Bhabie ak Ronny J, yon nouvo jenerasyon rapè ak pwodiktè sou platfòm distribisyon mizik an liy, SoundCloud. An 2018, jounal, New York Times, konsidere li kòm youn nan figi montan sèn rap ameriken an.

Nan mwa mas 2018, li koupe kontra avèk Warner. Avoka li yo jwe sou fè ke li te minè lè li te siyen kontra a. Kontra sa pat janm sètifye.

Li anonse kèk semèn aprè ke li retounen al jwenn ansyen labèl li a kont yon montan de 8 milyon dola, sa ki miltipliye pa 4 valè inisyal kontra a.

Pwoblèm ak lajistis[modifye | modifye kòd]

29 out 2018 li kondane pou plizyè mwa prizon paske li kondi yon Rolls-Royce san pèmi epi paske li mete plak yon Mini-Cooper ladann. Li vyole aprè tout kondisyon libète kondisyonèl ke yo te entèdi li touswit aprè sak pase a ,epi kondane pou plizyè mwa prizon.

4 desanm 2018 pandan li te nan tounen nan peyi Danmak, lapolis lokal arete li pou konsomasyon kanabiz. Yo mennen li nan pòs polis la ak zanmi li yo nan yon machin polis kote li te gen ide monte yon live sou Instagram. Pandan live sa li fè dwèt nan do ofisye a, sa ki fè li pase yon nwit nan pòs la epi tou anile konsè a.

Nan mwa desanm 2020, rapè a monte nan yon avyon pou li ale Fort Lauderlade (Florid) nan Los Angeles. Pandan vòl sa, li pat pote kachnen, aprè ke li te anonse kelke jou avan ke Covid-19 la pa egziste, e ke li pap respekte mezi sekirite yo. Li arive joure ekipaj la , sa ki koz ke , yo bani (entèdi) li de konpayi vòl la, JetBlue.

Lavi prive[modifye | modifye kòd]

Li fèt nan Florid pa 2 paran ki se orijinè kolonbi. Yo divòse 6 ane aprè nesans li.

Nan mwa oktòb 2020 li anonse piblikman ke lap soutni prezidan sòtan an, Donald Trump pou kandidati li pou pòs prezidan nan menm ane a (menmsi li te opoze piblikman avè li nan eleksyon 2016 la , li te poste sou Twitter "Fuck Donald Trump"). Nan dènye konferans Trump, Pump rejwenn li sou sèn. Prezidan sòtan an rele li "Little Pimp" sa ki pwovoke anpil plezantri bò kote jèn rapè a, soutyen li a prezidan, ki fini pa pèdi eleksyon an nan pwofi Joe Biden.

Diskografi[modifye | modifye kòd]

Albòm estidyo[modifye | modifye kòd]

  • 2017 : Lil Pump
  • 2019 : Harverd Dropout

Singèl[modifye | modifye kòd]

  • 2015 : 30's
  • 2016 : Lil Pump
  • 2016 : Elementary
  • 2016 : D Rose
  • 2017 : Movin' (avèk Smokepurpp)
  • 2017 : Gucci Gang
  • 2017 : Boss
  • 2017 : Flex Like Ouu
  • 2017 : Molly
  • 2017 : Designer
  • 2017 : Next (avèk Rich the Kid)
  • 2018 : I Shyne (avèk Carnage)
  • 2018 : Esskeetit
  • 2018 : Welcome to the Party (avèk Diplo, French Montana ak Zhavia Ward)
  • 2018 : Drug Addicts
  • 2018 : I Love It (avèk Kanye West)
  • 2019 : Butterfly Doors
  • 2019 : Racks On Racks
  • 2019 : Be Like Me
  • 2019 : Pose To Do (avèk French Montana ak Quavo)
  • 2020 : ILLUMINATI (avèk Anuel AA)

Remiks[modifye | modifye kòd]

Referans[modifye | modifye kòd]

Lyen deyò[modifye | modifye kòd]