Drake

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Aller à la navigation Aller à la recherche
Mizisyen
Drake
Drake (2016)
Domèn:Mizik, Sinema, televizyon
Eta sivil
Dat nesans:24 oktòb 1986
Lye nesans:Towonto
Peyi nesans:Kanada
Nasyonalite : Kanadyen


Gade kouman pou ou konplete biyografi sa : biyografi


Mizik: rap

Enstriman

Vwa



Aubrey Drake Graham, rele Drake, ki fèt 24 oktòb 1986 nan Towonto nan pwovens Ontaryo (Kanada), se yon rapè, konpozitè ak aktè kanadyen.

Depi anpil tan li afilye ak labèl Lil Wayne la, Young Money Entertainment. Li siyen ofisyèlman nan mwa jen 2009. Li sòti premye albòm estidyo li ki se, Thank Me Later, 14 jen 2010. An novanm 2016, Drake vin twazyèm rapè ki rive gen milya vi sou YouTube avèk Hotline Bling, aprè Eminem pou Love The Way You Lie ak Wiz Khalifa pou See You Again. Li reyisi rive nan premyè plas Billboard hot 100, Canadian hot 100 ak Official Singles Chart avèk chante li yo, One Dance (an kolaborasyon avèk Wiz Kid ak Kyla), God's Plan, Nice For What ak In My Feelings. Albòm li yo, Views ak Scorpion rive nan premyè plas Billboard 200, Canadian albums Chart ak Official Albums Chart. Albòm li More Life rive tou nan premyè plas Billboard 200 ak Canadian Albums Chart.

Nan kòmansman desanm 2012, Drake ofisyalize pwòp labèl mizik pal ki pote non "October's Very Own" (ki filyalize ak Warner Music Group). 4yèm albòm estidyo li, Views, rakonte, atachman li vil kote li fèt la, Towonto.

Biyografi[edite | modifye sous]

Enfans ak karyè (1986-2005)[edite | modifye sous]

Aubrey Drake Graham fèt 24 oktòb 1986, Towonto nan Kanada. Li se pitit Dennis Graham, yon Ameriken nwa, katolik nan Menmfis (Tenesi) ak batè ki travay avèk Jerry Lee Lewis, ak Sandra Graham, yon jwif blan kanadyèn ak edikatris. De (2) nan tonton li yo, Larry Graham ak Teenie Hodges se mizisyen tou. Li frekante yon lekòl jwif epi fè yon Bar Mitzvah. Paran li yo divòse lè li te gen 5 lane. Drake frekante lekòl segondè Forest Hill Collegiate Institute, kote li kòmanse jwe, men li pat diplome. Li pase majorite lete li yo ak papa li nan Memphis. Drake deklare ke divòs paran li yo afekte li anpil antanke moun, lè li di : « Mwen te oblije vin yon gason trè rapid epi gen baz pou fanm ke mwen renmen ak tout kè'm nan, manman'm».

An 2001, Drake kòmanse karyè li nan televizyon nan entèprete wòl Jimmy Brooks nan seri Degrassi : La Nouvelle Génération, men ki siprime an 2010. Li fè aparisyon tou nan Instant Star. Li jwe wòl prezantatè remiz pri, yon aparisyon nan Soul Food : Lyen san kote li jwe wòl yon elèv, epi nan "vi reve Erica Strangedans, yon etidyan ki fè pati yon fratènite. Li fè aparisyon tou nan fim Charlie Bartlett, kote li te sèlman yon elèv pami tout lòt, ki ap mande Charlie konsèy.

Zèv li yo[edite | modifye sous]

Diskografi[edite | modifye sous]

Albòm estidyo[edite | modifye sous]

  • 2010 : Thank Me Later
  • 2011 : Take Care
  • 2013 : Nothing Was the Same
  • 2016 : Views
  • 2018 : Scorpion
  • 2021 : Certified Lover Boy

Mikstèp[edite | modifye sous]

  • 2006 : Room for Improvement
  • 2007 : Comeback Season
  • 2009 : So Far Gone
  • 2015 : If You're Reading This It's Too Late
  • 2015 : What a Time to Be Alive (avèk Future)
  • 2017 : More Life
  • 2020 : Dark Lane Demo Tapes

EP[edite | modifye sous]

  • 2009 : So Far Gone
  • 2018 : Scary Hours
  • 2019 : The Best In The World Pack

Konpilasyon[edite | modifye sous]

  • 2019 : Care Package

Fimografi[edite | modifye sous]

Sinema[edite | modifye sous]

  • 2007 : Charlie Bartlett de Jon Poll : A/V Jones
  • 2011 : Breakaway de Robert Lieberman : li menm
  • 2012 : L'Âge de glace 4 : La Dérive des continents (Ice Age: Continental Drift) de Steve Martino avèk Michael Thurmeier : Ethan (vwa)
  • 2013 : Légendes vivantes (Anchorman 2: The Legend Continues) d'Adam McKay : yon fanatik Ron Burgundy
  • 2014 : Think Like a Man Too de Tim Story : li menm

Televizyon[edite | modifye sous]

  • 2001 : Blue Murder : Joey Tamarin (sezon 2, epizòd 12)
  • 2001-2008 : Degrassi : La Nouvelle Génération (Degrassi: The Next Generation) : Jimmy Brooks (prensipal, sezon 1-7 - envite, sezon 8)
  • 2002 : Soul Food : Les Liens du sang (Soul Food) : Fredrick (sezon 2, epizòd 15)
  • 2002 : Conviction : Teen Fish (fim tv)
  • 2005 : Best Friend's Date : Dater (sezon 1, epizòd 3)
  • 2005 : Ma vie de star (Instant Star) : li menm (sezon 2, epizòd 8)
  • 2008 : The Border : Gordon Harvey (sezon 2, epizòd 1)
  • 2009 : Les Vies rêvées d'Erica Strange (Being Erica) : Ken (sezon 1, epizòd 2)
  • 2009 : Sophie : Ken (sezon 2, epizòd 11)
  • 2009 : Makaha Surf (Beyond the Break) : li menm (sezon 3, epizòd 8)
  • 2019 : Les Wonder Choux (Wonder Pets!) : Hip-Hop Frog (vwa - sezon 6, epizòd 21)

Tankou pwodiktè[edite | modifye sous]

  • 2017 : The Carter Effect de Sean Menard (fim dokimantè)
  • 2019- : Euphoria de Sam Levinson (seri televizyon)
  • 2019- : Top Boy de Ronan Bennett (seri televizyon, sezon 3)

Referans[edite | modifye sous]

Lyen deyò[edite | modifye sous]