Calypso Rose

Depi Wikipedya, ansiklopedi lib
Sauter à la navigation Sauter à la recherche
Calypso Rose
Calypso Rose (2016)
Fonksyon:chantèz
Domèn:mizik
Eta sivil
Dat nesans:27 avril 1940
Lye nesans:Bethel Village, Tobago
Peyi nesans:Trinidad ak Tobago
Nasyonalite : trinidadyen


Gade kouman pou ou konplete biyografi sa : biyografi


Linda McArtha Monica Sandy-Lewis, rele Calypso Rose, ki fèt 27 avril 1940 nan Bethel Village, sou zile Karayib la Tobago (Repiblik Trinidad ak Tobago), se yon chantèz trinidadyèn calypso.

Li te kòmanse ekri chante nan laj 15 an ak li te ekri plis pase 800 chanson ak anrejistre plis pase 20 albòm.

Biyografi[edite | modifye sous]

Zèv li yo[edite | modifye sous]

Fim[edite | modifye sous]

  • 1979 : Bacchanal Time
  • 1991 : One Hand Don't Clap
  • 2012 : Calypso Rose, the lionness of the jungle, dokimantè Pascale Obolo

Diskografi[edite | modifye sous]

Diskografi Calypso Rose gen ladan albòm sa yo[1] :

  • 1969 : Queen Of The Calypso World
  • 1972 : Sexy Hot Pants
  • 1977 : Her Majesty Calypso Rose
  • 1977 : Action is Tight
  • 1978 : Mass Fever
  • 1979 : We Rocking For Carnival
  • 1980 : Ah Cant Wait
  • 1981 : Mass in California
  • 1983 : Rose Goes Soca Unlimited
  • 1984 : Trouble
  • 1985 : Pan in Town
  • 1986 : Stepping Out
  • 1987 : On Top Of The World
  • 1987 : Leh We Punta
  • 1989 : Soca Explosion
  • 1990 : Soul On Fire
  • 1992 : Rosie Doh Hurt Dem
  • 1993 : Breaking The Sound Barrier
  • 1993 : Soca Diva, labèl Ice
  1. Ju Ju Warrior
  2. Pump Up The Bass
  3. I Am Back
  4. Columbus
  5. Bobble And Wine
  6. Jamming In Jamaica
  7. Music For Dancing
  8. Me No Want
  9. You No Need De
  10. Miss Pam
  1. Back to Africa
  2. Summertime (feat. Sof-Fred Deshayest)
  3. Calypso Blues
  4. Israel By Bus
  5. Sweet Brown Sugar
  6. Underneath The Mango Tree
  7. I Say a Little Prayer
  8. A Man Is A Man
  9. How Long
  10. Voodoo Lay Loo
  11. Rhum And Coca-Cola
  1. Abatina
  2. I am african
  3. Leave me alone (feat. Manu Chao)
  4. Far from home
  5. Calypso queen
  6. Zoom zoom zoom
  7. Trouble
  8. Love me or leave me
  9. No madame
  10. Woman smarter
  11. Human race
  12. Wah fu dance !
  1. Calypso Blues (Nat King Cole Cover)
  2. Back To Africa
  3. Israel By Bus
  4. Weet Brown Sugar
  5. Underneath The Mango Tree (Diana Coupland / Monty Norman Cover)
  6. I Say A Little Prayer (Dionne Warwick Cover)
  7. A Man Is A Man
  8. How Long
  9. Voodoo Lay Loo
  10. Rum and Coca-Cola (The Andrew Sisters Cover)
  11. Rivers of Babylon (The Melodians Cover)
  12. Wa FuDance (Cover by Angelique Kidjo)

Gade tou[edite | modifye sous]

Referans[edite | modifye sous]

  1. (franse) fr « Calypso Rose Discography ». discogs.com. Retrieved 15 jiyè 2016. .

Lyen deyò[edite | modifye sous]